Tuesday, March 18, 2014

Lori Sewa - Pengunjung Konsert Maut Didakwa

Sehingga hari ini masih lagi menjadi tanda tanya ke manakah hilangnya MH370.  Tidak ada tinggalan serpihan yang dijumpai. Pagi ni masa kat kedai runcit beli beras Lori Sewa terpandang tanjuk kecik Kosmo, Pengunjung Konsert Maut didakwa. 

Lori Sewa setuju dengan tindakan mendakwa mereka, tapi kata orang "mencegah lebih baik dari merawat" sebab Lori Sewa rasa mendakwa mereka samalah dengan mengubati penyakit.  Ada yang lebih bengang dari Lori Sewa kata saman saja penganjur atau yang orang yang meluluskan permit konsert tersebut.

Tapi saman menyaman ni adakah akan menyelesaikan masalah?  Konsert tertutup ni rupa-rupanya dah lama diadakan tapi orang tak tahu sehinggalah berlakunya tragedi kematian yang melibatkan anak-anak Melayu yang diharapkan menjadi pembela bangsa.

Lori Sewa tak nak komen banyak tentang hal ni, ada baiknya timpukan pada tugas Lori Sewa yang semakin sibuk dengan urusan duniawi dan ukhrawi.  Malam tadi seorang sahabat call tanya nak sewa lori, dari Sabak Bernam katanya.  Cepat-cepat hantar nombor telefon abang Rahim - 019 5136 795 mintak dia confirmkan.

Rezeki-rezekilah juga, tapi keperluan orang kena dipenuhi.  Alangkah leganya sahabat kita kalau cepat-cepat dapat confirm perkhidmatan yang diperlukan, taklah susah hati.  At list lori sewa dah ada, bolehlah tumpukan pada perkara lain pulak.

Kadar sewa lori abang Rahim sangat berpatutan, kalau nak bagi murah tu bukan tak boleh tapi kata orang sama-sama cari makan, lori nak servis juga.  kos maintenance sekarang ni tinggi, kalau asyik nak murah saja  lori pun tak boleh jalan.  Betul tak bang??

Opps Lori Sewa betulkan kesilapan, pengunjung yang didakwa bukan kerana kesalahan mengunjugi konsert, tapi kerana kedalahan memasukkan dadah dalam badan. Kebanyakannya warga asing.

No comments :

Post a Comment